Lahden miitti

Tämä blogi on osa Vibyn kertomussarjaa, jossa vieraillaan eri kaupunkien sisaryhdistysten miiteissä. Tällä kertaa reissu suuntautui Päijät-Hämeeseen Lahteen.

Huhtikuisena torstaina 7.4.2022 minulla oli sopivasti illalla aikaa miettien, että mihin sen voisin käyttää. Tykkään käydä miiteissä tutustumassa muiden kaupunkien kinky-yhteisöjen toimintaan ja BDSM-baaria selaillessani samana päivänä Lahdessa olevan miitin ilmoitus kiinnitti huomioni – sinne siis! Tuumasta toimeen ryhdyttyäni pari tuntia myöhemmin istuinkin junassa matkalla Lahteen paikallisen kinky-yhdistyksen Ketjureaktion järjestämään miittin ensimmäistä kertaa koskaan.

Ketjureaktio on vuonna 2002 perustettu lahtelainen kinky-yhdistys. Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä n. 30 jäsentä. Yhdistys järjestää kerran kuussa kaikille avoimia miittejä sekä jäsenilleen vuosittaisen mökkireissun. Bileitä järjestetään silloin tällöin, ja yleensä niihin vaaditaan jonkin kinky-yhdistyksen jäsenyys. Myös aiemmin tauolla ollut miittitoiminta alkoi uudelleen vuonna 2012. Yhdistyksellä ei ole vielä jäsenetuuksia yritysten kanssa, mutta yhteistyöstä kannattaa olla yhteydessä sähköpostitse suoraan yhdistykseen.

10 euron jäsenmaksulla saa lunastettua ainoaa laatuaan olevan LEGO-teemaisen jäsenkortin.

Miitti alkoi klo 18.30. Miittiin osallistuva vakioporukka on yleensä n. 100 kilometrin säteellä Lahdesta. Tällä kertaa miitin kauimpaa tullut vieras oli lähtenyt liikkeelle Lappeenrannasta, minkä lisäksi myös Joutsasta oli tultu miittailemaan. En ollut ainoa pääkaupunkiseudulta saapunut vieras, koska lisäkseni paikalle oli saapunut kaksi hurmaava leidiä myös.

Ketjureaktion jäsenille pikkujouluissa tarjotaan ilmainen glögi.

Yhdistyksen ikähaarukka ja keski-ikä on hieman vanhempaa. Miittikävijöiden ikähaarukka vaihtelee laajasti +-20-vuotiaista aina eläkeikäisiin asti; niin oli myös tälläkin kertaa. Oli kivaa, että pienessäkin ryhmässä oli monta eri ikäluokkaa edustettuna. Ihastuttavan MissMaryn saapumisen jälkeen saimme monenlaisia innostavia keskusteluja aikaiseksi niin miitissä kuin kotimatkalla: miitissä puhuimme mm. ICT-alan koulutuksesta ja sen puutteista, kirjoittamisesta, yhdistystoiminnasta ja moottoripyöristä. Veikkaan, että moni moottoripyöräkeskusteluumme osallistumaton voisi ihmetellä miten moottoripyörät ja kalat liittyvät toisiinsa. Mielestäni Hayabusa on lahna ja GSX-R on hauki. Niin ja laskimmehan myös prosentteja pohtiessamme HSL:n keräämiä sakkomaksuja liputta matkustamisesta.

Saimme nauraa yhdessä paljon. Itselleni miitti oli juuri sitä hauskaa ja hassuttelevaa yhdessäoloa samanhenkisessä seurassa. Kotimatkalla pysähdyimme miitissä olleen kahden viehättävän leidin kanssa syömään ABC:lle. Miitin jälkeinen innostava tunnelma oli läsnä, ja Lahden yössä aakkosasemalla keskustelimme mm. vuoden 2008 talouskriisistä, rahasta ja markkinatalouden perusteista.

Rohkeasti mukaan kehittämään päijät-hämeläistä kinkykulttuuria.

Nainen, 43-v

Kesäisin yhdistys järjestää puistomiittejä. Tällä reissulla ei edes keväisestä tunnelmasta päässyt nauttimaan, sillä lunta satoi mennessä, ja myös Lahdessa keli oli aika talvinen. Kesän koittaessa toivottavasti aurinkoisen päivän sattuessa puistomiittipäivälle aion kyllä ottaa maantiepyöräni ja pyöräillä Lahteen kokemaan kesäistä lahtelaista tunnelmaa suomalaisen rap-musiikin kotikaupungissa.

Jaa