Korsetti

Tein eräänä päivänä korsettiostoksia. Olin jo pidempään pohtinut korsetin hankkimista, mutta en ollut varma mistä ja millaisen hankkia, sillä käyttöä ei vielä kovinkaan paljon olisi, ja korsettien hinta on melko korkea. Mutta kas vain, eräänä päivänä Discord-ryhmän kirpputorille ilmestyi myyntiin L-kokoinen underbust-korsetti (vyötärökorsetti) eli korsetti, joka tulee vyötärölle ja jonka tarkoitus on ulottua vyötäröltä rintojen alle. Hinta oli edullisesti 20 euroa, joten otin yhteyttä myyjään sopiakseni sovitustreffit.

Korsetti on alunperin hankittu Cybershopista. Valmistuksessa käytetyt materiaalit ovat 90% polyesteriä ja 10% spandexia.

Tällä ostoksella tarkoituksena oli hankkia vain käyttökokemuksia ja päästä alkuun asiassa; ei muokata vartaloa aidon korsetin tavoin. Aito korsetti tehdään usein mittatilauksena oikeanlaisen istuvuuden ja mukavuuden varmistamiseksi. Tässä tapauksessa lisätuki ja ryhti vartalolle ovat pääasiat käyttökokemusten lisäksi.

Niitä minulla ei ollut kuin pari sovituskertaa mallista, joka oli hieman liian pieni, mutta olin kuitenkin saanut hieman ajatusta, että millainen se olisi päällä. Ostokseni L-koko oli juuri sopiva minulle ja istui oikein hyvin nauhojakin kiristämättä.

Tukiluut ovat pystysuunnassa näkyvien ompeleiden sisällä.

Korsetin “luut” eli tukiluut ovat osa korsetin rakennetta. Vahvoilla tukiluilla varustetuilla malleilla voidaan muokata vartalon muotoa. Halvemmissa malleissa kuten tässä tukiluut ovat muovia, mikä tarkoittaa, että se ei ole tarkoitettu varsinaisesti kiristykseen ja muokkaukseen. Kalliimmissa malleissa on metalliset tukiluut, jotka kestävät vartaloa muokkaavaa käyttöä.

Plansetti on korsetin edessä yleensä oleva kiinnitys. Plansetti muodostuu kahdesta metallisesta vastakappaleesta, josta korsetti avataan ja suljetaan irroittamatta nyöritystä.

Tässä mallissa plansetti on hintaluokkansa mukaisesti toimiva, mutta kovaa voimankäyttöä on syytä välttää.

Modesty panel tarkoittaa kangaskaistaletta, joka peittää ihon nyörityksen alla. Se estää myös nauhojen aiheuttamia polttojälkiä sekä painaumia. Lisäksi se antaa viimeistellyn ulkonäön.

Modesty panel on ommeltu tukevasti tukiluun alle, joten kestävyys on taattu.

Korsetin nauhat ovat 10mm leveää satiinia. Nauhan leveys vaikuttaa siihen, kuinka paljon vetoa se kestää. Tässä mallissa kapea nauha kestää tavanomaisen käytön, mutta kalliimpiin malleihin verrattuna kovaa voimankäyttöä on syytä välttää.

Nauhareikien vahvikkeet kestävät maltillisen käytön. Kova kiristäminen saattaa irroittaa vahvikkeen.
Jaa